Nieuwsarchief september 2022

SpaceX onderzoekt baanverhoging Hubble telescoop
30 september 2022 - SpaceX heeft de NASA aangeboden om te onderzoeken of de baan van de Hubble telescoop verhoogd kan worden. Hierdoor hoopt de NASA de levensduur van de populaire telescoop te verlengen.. Lees verder op de Hubble pagina.
LICIACube
maakt foto DART botsing
27 september 2022 - De Italiaanse LICIACube mini-sonde heeft een foto gemaakt van het moment dat DART insloeg op Dimorphos.
Bekijk de FOTO op de astero´den pagina.
Botsing van DART sonde op astero´de succes
27 september 2022 - Vannacht is de DART sonde precies volgens schema midden op de astero´de Dimorphos ingeslagen. 
Download de HIRES-FOTO op
de astero´den pagina.
Maandagnacht botsing van DART sonde op astero´de 
25 september 2022 - Dinsdag om 01.14 u zal de DART sonde met opzet inslaan op de astero´de Dimorphos. Dit is een kleine begeleider van Dydimos. De inslag van de 600 kilo zware sonde zal niet alleen een krater veroorzaken, maar ook de baan van Dimorphos een beetje veranderen.
Lees verder met FOTO en live TV op de astero´den pagina.
Test eerste trap Starship met 7 motoren succes
20 september 2022 - SpaceX heeft zeven motoren van booster 7 (de eerste trap) tegelijk laten proefdraaien. Dat is een recordaantal voor zo'n test. 
Lees verder met FOTO op de SpaceX pagina.  

New Shepard toeristenraket stort neer na onbemande vlucht
14 september 2022 - Een New Shepard raket van Blue Origin is neergestort na een motorstoring. De capsule met wetenschappelijk experimenten werd een minuut na de lancering door het noodsysteem losgetrokken. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
SpaceX test alle Starship motoren tegelijk
9 september 2022 - SpaceX heeft voor het eerst alle zes motoren van Starship (Ship 24) tegelijk laten proefdraaien. Lees verder op de SpaceX pagina.
Opnieuw uitstel lancering NASA's SLS raket
3 september 2022 - De tweede poging om de SLS raket te lanceren is ook mislukt door opnieuw een lek in een waterstofleiding. De eerstvolgende periode om te kunnen lanceren is van 20 september tot 4 oktober.
Lees verder op de maanrace-pagina
Marssondes ontdekken vlekkerig 'poollicht'
2 september 2022 - De Arabische EMM Marssonde en NASA's MAVEN sonde hebben samen een vlekkerig patroon ontdekt in het poollicht van Mars.
Lees verder met FOTO op de Mars pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ę 2005-2023 Bureau de Toekomst HOME