Nieuwsarchief mei 2021

Spectaculaire video vlucht Spaceship Two
31 mei 2021 - Bekijk het filmpje op de ruimtetoerisme pagina.
Virgin Galactic maakt eerste bemande ruimtevlucht vanuit New Mexico
22 mei 2021 - Het ruimtevliegtuig Spaceship Two heeft voor het eerst een succesvolle testvlucht gemaakt vanaf de ruimtehaven Spaceport America. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Virgin Galactic: SpaceShipTwo test zaterdag
21 mei 2021 - Virgin Galactic mikt op aanstaande zaterdag  voor de derde bemande testvlucht van het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo. Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
ESA bouwt communicatienetwerk rond  maan 
17 mei 2021 - De ESA gaat een netwerk van communicatie- en navigatiesatellieten in een baan om de maan bouwen. Lees verder, met FOTO'S, op de maanrace pagina.
Chinese Marswagen succesvol geland
16 mei 2021 - De Chinese Marssonde Tianwen-1 heeft het robotwagentje Zhurong veilig op Mars laten landen. Lees verder op de Mars pagina
SpaceX wil ruimtevlucht Starship al in juli
14 mei 2021 - SpaceX wil de eerste testvlucht van Starship naar een baan om de aarde al in juli uitvoeren. Lees verder met FOTO en VIDEO op de SpaceX pagina.
3D video van vlucht Ingenuity helicopter

14 mei 2021 - De NASA heeft een filmpje gepubliceerd waarop je de Ingenuity in 3D kunt zien vliegen. Bekijk de video op de Perseverance pagina.
Blue Origin veilt eerste stoel op New Shepard

11 mei 2021 - Blue Origin zal een stoel voor de eerste vlucht met passagiers van de NewShepard ruimtecapsule veilen. Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
Chinese rakettrap stort neer in Indische Oceaan
10 mei 2021 - De resten van de eerste trap van een Chinese LM-5B raket zijn zaterdagavond neergestort in de Indische Oceaan. Het was de op drie na grootste ongecontroleerde terugkeer van ruimtepuin. Lees verder op de China pagina.
Isar Aerospace wint 11 miljoen in ESA's Microsat wedstrijd 
9 mei 2021 - De Duitse firma Isar Aerospace heeft een ESA subsidie van 11 miljoen gewonnen voor het ontwikkelen en lanceren van een kleine raket. Lees verder, met foto, op de Newspace pagina.
Testvlucht Starship SN15 volledig succes
6 mei 2021 - De testvlucht van de Starship marsraket serienummer SN15 is vannacht een volledig succes geworden. Het ruimteschip landde op twee motoren... Lees verder met FOTO op de SpaceX pagina.
Ingenuity voltooit recordvlucht
1 mei 2021 - De Marshelicopter Ingenuity heeft voor het eerst een grote afstand afgelegd. Hij steeg op naar een hoogte van vijf meter en >Lees verder, met FOTO  op de Perseverance pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005-2021 Bureau de Toekomst HOME