Nieuwsarchief juli 2007

NASA stelt lancering Marssonde uit
Washington, 27 juli - Vanwege slecht weer dat voorspeld wordt heeft de NASA de lancering van de Phoenix Marslander een dag uitgesteld. De start is nu zaterdag om 11.26 of 12.03 u. 
Astronauten gingen dronken de ruimte in
Washington, 27 juli - Ondanks waarschuwingen van artsen blijkt het twee keer gebeurd te zijn dat NASA astronauten dronken aan een vlucht zijn begonnen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat NASA heeft laten uitvoeren. Namen en andere details blijven medisch geheim. 
Drie
doden door explosie bij Scaled Composites
Mojave Airport, 27 juli - Bij een explosie op Mojave Airport zijn drie doden en drie gewonden gevallen. Een tank met stikstofoxide (N2O) van de firma Scaled Composites is bij een test ontploft. De firma van Burt Rutan is beroemd door het winnen van de X-Prize met hun ruimtevliegtuig Spaceship One.
>Lees verder/VIDEO
India verdubbelt aantal lanceringen
Bangalore, 26 juli - India gaat het aantal lanceringen verdubbelen en zal vanaf 2009, met de ingebruikname van de GSLV-Mk III raket, al haar satellieten zelf lanceren. Deze raket kan een lading van vier ton in een geostationaire baan brengen.
>Lees verder/FOTO
ISS bemanning dumpt vat en verhoogt baan
Moskou/Washington, 24 juli - De bemanning van het ruimtestation ISS heeft een vat met ammonia overboord gezet. Om te voorkomen dat het station hierdoor zelf geraakt wordt, is de baan van het ISS met 7 kilometer verhoogd.
>Lees verder/FOTO

Weer uitstel voor Japanse maansonde
Tokio, 21 juli - De lancering van de Selene-1 maansonde is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Er zijn problemen met de twee kleine begeleidende sondes. Het project ligt al vier jaar achter op schema.
>Zie ook de agenda

Delftse studenten onthullen nanosatelliet
Delft, 18 juli - De TU Delft heeft vandaag de door haar gebouwde nanosatelliet Delfi C3 onthuld. Deze moet op 8 september dit jaar door een Indiase PSLV raket gelanceerd worden.
NASA maakt shuttle opvolger kleiner
Washington, 17 juli - Het Orion ruimteschip dat de shuttle moet opvolgen wordt vijf ton lichter. Deze aanpassing is nodig zodat de Orion in staat zal zijn om aan het ruimtestation ISS te koppelen. Ook de draagraket Ares-I wordt lichter.
>Meer info/FOTO
Enorme stofstorm hindert marsrobots
Washington, 15 juli - Door de enorme stofstorm die sinds enkele weken op Mars woedt, is de afdaling van de Opportunity in Victoria krater uitgesteld. Het stof omringt de hele planeet op het zuidelijk halfrond.
>Zie de foto op de Marspagina

Endeavour naaraangekomen op platform
Washington, 12 juli - De space shuttle Endeavour is gisteren aangekomen op het lanceerplatform. De shuttlevlucht met nr STS-118 start op 7 augustus.
Lancering Dawn pas in september
Washington, 8 juli - De lancering van de Dawn sonde is uitgesteld tot begin september. De lancering dreigde in de weg te zitten van de Phoenix Marssonde die op 3 augustus de lucht in moet.
Endeavour naar lanceerplatform
Washington, 7 juli - De space shuttle Endeavour wordt dinsdag naar het lanceerplatform gereden, liet de NASA vandaag weten. De shuttle zal op 7 augustus gelanceerd worden.
Lancering Dawn uitgesteld tot maandag
Washington, 6 juli - De lancering van de Dawn sonde naar de asteroïden Ceres en Vesta is niet eerder dan maandag. Dawn zal in 2011 Vesta passeren en in 2015 Ceres. Laatste nieuws: uitgesteld tot 15 juli!
>Lees verder/FOTO

Organische stof ontdekt op Saturnusmaan
Washington, 5 juli - De Cassini sonde heeft op de Saturnusmaan Hyperion kraters gevuld met koolwaterstoffen ontdekt. Dit soort stoffen zijn essentieel voor het ontstaan van leven. Lees verder:
>Saturnuspagina/FOTO

India bouwt eigen space shuttle
New Delhi - 2 juli - India wil in 2020 een eigen ruimteveer in bedrijf hebben. Het onbemande toestel wordt gelanceerd als een raket en landt als een vliegtuig. Het prototype zal over twee jaar zijn eerste proefvlucht zal maken. 
>Lees verder op de India pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME

Web Analytics