Orion - opvolger van de shuttle

NASA maakt shuttle opvolger kleiner
17 juli 2007 - Het Orion ruimteschip dat de shuttle moet opvolgen wordt vijf ton lichter. Deze aanpassing is nodig zodat de Orion in staat zal zijn om aan het ruimtestation ISS te koppelen. Ook de draagraket Ares-I wordt lichter. De eerste bemande vlucht moet in oktober 2013 plaatsvinden.
Lockheed gaat opvolger shuttle bouwen
1 september 2006 - Gisteravond heeft de NASA bekendgemaakt wie het Orion ruimteschip gaat bouwen. De keuze is gevallen op Lockheed-Martin.

Opengewerkte tekening van de Orion 
(foto Lockheed-Martin)


Tot voor kort werd de shuttle opvolger aangeduid als CEV - Crew Exploration Vehicle. Op 23 augustus 2006 maakte de NASA bekend dat haar nieuwe ruimteschip Orion gaat heten naar het bekende sterrenbeeld aan de winterhemel. Eerdere geruchten dat het Altair zou gaan heten blijken dus onjuist.

De nieuwe maanrace

nieuwe NASA raketten

Ontwerpgeschiedenis Orion

Foto Lockheed Martin

 

CEV gaat Altair heten?
7 juli 2006 - De NASA heeft de namen bekendgemaakt van de raketten die de opvolger van de shuttle gaan lanceren. Deze gaan Ares-I en Ares-V heten, net als de Saturnus-V maanraket. Ares is de Griekse god van de oorlog net als Mars dat bij de Romeinen is. De namen van de nieuwe ruimteschepen zijn ook al uitgelekt. De Maanlander zal waarschijnlijk Artemis genoemd worden, de godin van de jacht en de Maan, en niet toevallig de tweelingzus van Apollo.

2005-2021 Bureau de Toekomst

Web Analytics