Nieuwsarchief juli 2021

Koppeling Nauka module brengt ISS uit balans - Starliner uitgesteld
29 juli 2021 -De nieuwe Russische Nauka module met de Europese robotarm ERA is met een dag vertraging gekopeld aan het ISS. Lees verder met FOTO op de ISS-pagina.
Bouw Starship lanceertoren bereikt hoogste punt
28 juli 2021 -Het laatste segment van de Starship lanceertoren is vandaag geplaatst. Daarmee is de toren nog niet af. Lees verder op de SpaceX pagina.
Test Japanse pulsdetonatiemotor in de ruimte succes
28 juli 2021 - De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA heeft met succes een pulsdetonatiemotor getest. Dat is een revolutionair type motor die schokgolven gebruikt om stuwkracht te creëren. Lees verder, met FOTO op de Japan pagina.
Russische Pirs module ontkoppeld van ISS

26 juli 2021 - De Russische Pirs module is vandaag van het ISS ontkoppeld. Lees verder met FOTO op de
ISS-pagina.
Motorstoring treft Russische Nauka ISS module
21 juli 2021 - De nieuwe Russische Nauka module voor het ISS kampt met motorproblemen. De hoofdmotor werkt niet. Inmiddels zijn er toch twee maneuvres... Lees verder met FOTO op de ISS-pagina met update op 24 juli.
Europese robotarm gelanceerd

21 juli 2021 - Een Russische Proton raket heeft vanmiddag de European Robotic Arm (ERA) gelanceerd samen met de Russische Nauka module. Lees verder met FOTO op de
ISS-pagina
Eerste bemande vlucht Blue Origin met Bezos succes
20 juli 2021 - De eerste bemande vlucht van de New Shepard raket van Blue Origin was vanmiddag een succes. Na een vlucht van tien minuten landden de vier passagiers veilig in de woestijn van Texas. Lees verder, met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Brabander vliegt met Bezos op vlucht New Shepard
20 juli 2021 - Oliver Daemen uit Tilburg wordt vandaag de derde Nederlandse astronaut na Wubbo Ockels en André Kuipers. Hij vliegt vanmiddag mee...Lees verder, met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Morgenmiddag eerste bemande vlucht Blue Origin met Bezos
19 juli 2021 - Dinsdagmiddag om 15.00 uur worden Jeff Bezos en zijn broer Mark gelanceerd in de New Shepard raket. Zij maken een vlucht naar 100 km hoogte. Lees hoe je de vlucht kunt volgen op de ruimtetoerisme pagina.
Redding Hubble telescoop geslaagd

17 juli 2021 - De NASA heeft met succes overgeschakeld naar reservehardware op de Hubble-ruimtetelescoop. Lees verder op de Hubblepagina
SpaceX moet misschien lanceertoren voor Starship afbreken
15 juli 2021 - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft gewaarschuwd dat SpaceX de lanceertoren voor Starship "op eigen risico" bouwt. Lees verder op de SpaceX pagina.
NASA hoopt de Hubble telescoop te redden
14 juli 2021- De NASA denkt de oorzaak van het defect aan de Hubble ruimtetelescoop gevonden te hebben. De unit die de spanning voor de computer regelt, werkt niet goed. Morgen gaat de NASA ... Lees verder op de Hubblepagina
Vlucht van Spaceship Two met Richard Branson succes
11 juli 2021 - Na enige vertraging door slecht weer heeft Spaceship Two van Virgin Galactic een succevolle vlucht gemaakt. Lees verder en bekijk de video van de vlucht op de ruimtetoerisme pagina.
Live op Spacenews.nl
lancering Spaceship Two met Richard Branson
11 juli 2021 - Vanmiddag om 1500 u vliegt Virgin Galactic oprichter Richard Branson met drie anderen naar 80 km hoogte. 

Chinese Astronauten voeren eerste ruimtewandeling uit
4 juli 2021 - De astronauten Liu Boming and Tang Hongbo hebben vannacht voor het eerst een ruimtewandeling uitgevoerd die bijna zeven uur duurde. Lees verder met FOTO op de China pagina.
Virgin Orbit lanceert luchtmacht satelliet BRIK-II
2 juli 2021 - De Launcher One raket van Virgin Orbit heeft zijn eerste succesvolle vlucht gemaakt. Hij lanceerde zeven mini-satellieten waaronder de BRIK-II. Lees verder op de Nederland pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME