Nieuwsarchief februari 2021

Eerste passagiersvlucht Virgin Galactic in 2022
28 februari 2021 - De eerste vlucht met betalende passagiers van Spaceship Two van Virgin Galactic is uitgesteld tot volgend jaar. Meer op de ruimtetoerisme pagina.
Spectaculaire video landing Perseverance- eerste panoramafoto
22 februari 2021 - De NASA heef een filmpje gepubliceerd van de landing van de Perseverance, gefilmd vanuit de rover zelf! Zie de Perseverance pagina. 
Landing Perseverance succes- eerste foto
18 februari 2021 - De Perseverance rover is volgens planning op Mars geland. Zie de Perseverance pagina voor de eerste foto.
Mars rover Perseverance landt vanavond
18 februari 2021 - De Perseverance rover zal hopelijk vanvond om ongeveer 21.55 u landen in de Jezero krater op Mars. Lees hoe je alles live kunt volgen op de nieuwe Perseverance pagina.
Twee sondes aangekomen in baan om Mars
12 februari 2021 - De ruimtesondes van de VAE en China  zijn op 9 en 10 februari in een baan om Mars aangekomen. Lees meer op de Mars pagina.
NASA publiceert kaart met ijs op Mars

11 februari 2021 - De NASA heeft een artikel gepubliceerd met de meest gedetailleerde kaart tot nu toe van ondergronds waterijs op de Rode Planeet. Bekijk de kaart op de Mars pagina.
NASA wil zitplaats ruilen met Rusland
10 februari 2021 - De NASA wil een zitplaats op een van haar ruimteschepen ruilen met Rusland. Ondanks dat Amerika met de Crew Dragon van SpaceX weer zelf astronauten kan lanceren, wil de NASA een reservemogelijkheid hebben. Lees verder op de ISS pagina.
Kunstwedstrijd voor kinderen: JUICE up your rocket!

9 februari 2021 - De ESA roept alle kinderen tot twaalf jaar op om te helpen een illustratie te maken voor de enorme Ariane-V raket die de JUICE ruimtesonde  gaat lanceren naar Jupiter.
Lees verder/ deelnameformulier.

Nieuw: download de gratis poster van de Perseverance Marssonde

Musk: "domme fout oorzaak explosie Starship"
5 februari 2021 - Elon Musk heeft toegegeven dat het een 'domme fout' was om tijdens de landing maar twee van de drie motoren van Starship te starten. >> Meer op de SpaceX pagina.
Testvlucht Starship eindigt opnieuw in vuurbal
2 februari 2021 - De tweede Starship testvlucht, SN9, verliep vrijwel hetzelfde als de eerste. Na een geslaagde lancering en vlucht, kwam de raket te hard neer en ontplofte. >> Meer op de SpaceX pagina, met FOTO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005-2021 Bureau de Toekomst HOME