Space 4 kids   home

Wat weeg je op de Maan of Mars ?

spellen              Musical!

Voor docenten

Lesmateriaal ESERO
evenementen voor kinderen
Kunstwedstrijd JUICE up your rocket!

De ESA (Europese ruimtevaart organisatie) roept alle kinderen tot twaalf jaar op om te helpen een illustratie te maken voor de enorme Ariane-V raket die de JUICE ruimtesonde in 2022 (zie agenda) gaat lanceren naar de planeet Jupiter. De tekening van de winnaar wordt op een gigantische sticker afgedrukt die op de neuskegel van de Ariane wordt geplakt. De wedstrijd duurt tot 1 juni.
Deelnameformulier 
 

linksWedstrijd: De Maan
(tot 12 jaar)

Maak een kunstwerk (tekening, schilderij etc.) over de maan en als je wint, ontvang je een speciale prijs. Bovendien worden de beste inzendingen op de ESA (Europese ruimtevaart organisatie) website geplaatst. Elke maand is er een nieuwe wedstrijd met een nieuw onderwerp.

Ruimtespel

ruimtevaart kleurplaten

Sterrenkunde kleurplaten

GRATIS maanposter!!

Spacescoop Hele leuke site die antwoord geeft op allerlei spannende vragen, zoals: Zou er leven kunnen bestaan op één van de manen van Saturnus?

Thuisinderuimte Lessen, activiteiten en informatie over de  ruimtevaart.

Noordwijk Space Expo

NRM Nationaal Ruimtevaart Museum Lelystad 

Jongeren Werkgroep van de KNVWS

boeken

NASA Kids' Club (Engels)

NASA's spaceplace (Engels)

 

 

Spacebuzz Aan boord van de SpaceBuzz kunnen kinderen wereldwijd zelf het overview effect ervaren. Ze maken een levensechte reis naar de ruimte. Een reis die hun kijk op onze prachtige planeet voorgoed verandert. 

Zelf doen

Bouw en lanceer een waterraket!

De kunst is om hem zo hoog mogelijk te krijgen. De hoogte wordt vooral bepaald door de hoeveelheid water die je gebruikt. Wat is de beste hoeveelheid? Dat is aan jou om uit te zoeken. Het Nederlandse record is 375 meter, door Sam Mullock. Maar hij speelde wel vals door een duikfles in plaats van een fietspomp te gebruiken.

NIEUW! Een woordzoeker.

© 2005-2022 Bureau de Toekomst HOME