Nieuwsarchief december 2021

Iran lanceert nieuwe 'Simorgh' raket
30 december 2021 - Iran heeft vandaag een testvlucht uitgevoerd met de nieuwe Simorgh (Feniks) raket. Volgens een woordvoerder van het ministerie van defensie zijn er drie 'onderzoeksapparaten' naar een hoogte van 470 km gebracht. Hij hoopt dat er binnenkort een 'operationele lancering' volgt. 

Foto: ministerie van defensie Iran
Lancering Angara A5 slechts gedeeltelijk gelukt
28 december 2021 - De derde testvlucht van de Russische Angara A5 raket is slechts gedeeltelijk gelukt. De motor van de derde trap... Lees verder op de Angara pagina.
Lancering Starship weer een maand later

26 december 2021 - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft bekendgemaakt dat de vergunning voor de lancering van Starship een maand vertraging heeft opgelopen. 
Lees verder op de
SpaceX pagina. UPDATE: Het wordt twee maanden later.
Chinese astronauten maken nieuwe ruimtewandeling
26 december 2021 - Twee Shenzhou-13 astronauten hebben een zes uur durende ruimtewandeling gemaakt om apparatuur te installeren aan... 
Lees verder, met FOTO op de
China pagina
Lancering
van James Webb Space Telescope succes

25 december 2021 - De Lancering van  de James Webb ruimtetelescoop is geslaagd! Een Ariane 5 raket bracht de telescoop na een foutloze vlucht van 20 minuten in de ruimte. 
Lees verder met FOTO en uitgebreide brochure op de nieuwe James Webb telescoop pagina.
Morgen lancering James Webb Space Telescope
24 december 2021 - Na vele jaren vertraging en enorm uit de hand gelopen kosten is het eindelijk zover: Morgenmiddag om 13.20 u wordt de James Webb (JWST) ruimtetelescoop gelanceerd door een Ariane 5 raket. Volg de lancering live vanaf 13.00 u op de ESA site of op Youtube.
Sojoez geland met Japanse ruimtetoeristen

20 december 2021 - De Russische Sojoez MS-20 met de Japanse ondernemer Yusaku Maezawa en zijn assistent Yozo Hirano is met succes geland in Kazachstan. 
Lees verder, met FOTO op de
ruimtetoerisme pagina.
SpaceX: Nieuwe motoren voor Starship en booster

19 december 2021 - Elon Musk heeft onthuld dat de volgende versie van Starship drie extra vacuŁm motoren krijgt en... Lees verder op de SpaceX pagina.
Niet een maar twee Starship lanceerplatforms op Cape Canaveral 
18 december 2021 - SpaceX heeft aan de NASA toestemming gevraags om twee (!) platforms voor de lancering van Starship ruimteschepen... Lees verder met FOTO op de SpaceX pagina.
Musk: "binnen vijf jaar landen we op Mars"

16 december 2021 - "Het zal me verbazen als we niet binnen vijf jaar op Mars landen", zei Elon Musk onlangs in... Lees verder op de SpaceX pagina.
SpaceX bouwt Starship lanceerplatform op Kennedy Space Center
5 december 2021 - SpaceX gaat het beroemde lanceerplatform 39A ombouwen voor de lancering van Starship. Lees verder op de SpaceX pagina. 
Rusland dreigt GPS systeem te vernietigen met nieuw raketsysteem
2 december 2021 - De Russische staatstelevisie heeft aangekondigd dat het land in staat is alle 32 GPS satellieten te vernietigen. Onlangs testte Rusland een nieuwe anti-satelliet raket waarmee dit kan. "Een waarschuwingsschot voor het westen" aldus de staatstelevisie.
Musk: Raptor productie is 'een ramp' -  bankroet dreigt
1 december 2021 - In een uitgelekte e-mail aan al zijn werknemers stelde Elon Musk dat SpaceX een "reŽel risico op faillissement" loopt als de productie van de Raptor motoren niet toeneemt...
Lees verder op de SpaceX pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2022 Bureau de Toekomst HOME