Nieuwsarchief oktober 2021

SpaceX test bewegen vangarm
30 oktober 2021 - SpaceX heeft voor het eerst de 'Mechazilla' vangarm van de Starship  lanceertoren getest. Lees verder met VIDEO op de SpaceX pagina.
Proefdraaien nieuwe motoren Starship succes
24 oktober 2021 -Ship 20 heeft afgelopen vrijdag voor het eerst de zogenaamde vacuŁm motoren getest. Dit is een aangepast type raketmotor voor gebruik in de ruimte. Lees verder op de SpaceX pagina.
Chinese astronauten starten missie van half jaar
17 oktober 2021 - De drie Chinese astronauten van het ruimteschip Shenzou 13 zijn gisteren aangekomen in het ruimtestation Tiangong-3. Lees verder met FOTO/VIDEO op de China pagina.
Lucy vertrokken naar de Trojanen van Jupiter
16 oktober 2021 - De NASA heeft vandaag de eerste ruimtesonde naar Jupiters Trojaanse asteroÔden gelanceerd. Lees verder, met FOTO op de planetoÔdenpagina.
Virgin Galactic stelt vluchten uit tot eind 2022
15 oktober 2021 - Virgin Galactic heeft bekendgemaakt dat het de start van de commerciŽle vluchten heeft uitgesteld tot het vierde kwartaal van 2022. Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
Shatner ontroerd na succesvolle ruimtevlucht
13 oktober 2021 - William Shatner was emotioneel nadat hij weer op de grond stond na zijn succesvolle ruimtevlucht. Vlucht NS-18 van Blue Origin... Lees verder met VIDEO op de ruimtetoerisme pagina.
Vanmiddag ruimtevlucht Shatner ('captain Kirk')
13 oktober 2021 - Vanmiddag om vier uur zal William Shatner de ruimte in gaan met de NS-18 vlucht van Blue Origin. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Chinese studie: bouw een kilometer lang ruimteschip
12 oktober 2021 - China onderzoekt hoe het enorme ruimteschepen kan bouwen die tot een kilometer lang zijn. Volgens het onderzoeksplan zijn zulke ruimteschepen "belangrijke strategische apparatuur voor het toekomstige gebruik van ruimtebronnen, ... , en het langdurig leven in een baan om de aarde." Lees verder op de China pagina.
Russische actrice aangekomen in ISS om film te maken
6 oktober 2021 - De Russische Sojoez MS-19 heeft de  actrice Joelia Peresild en regisseur Klim Shipenko naar het ISS gebracht. Zij gaan de komende 12 dagen de eerste speelfilm in de ruimte opnemen. Lees verder met FOTO op de ISS-pagina
Blue Origin bevestigt: William Shatner ('captain Kirk') gaat de ruimte in
4 oktober 2021 - Het is officieel: William Shatner gaat mee met de volgende vlucht van Blue Origin. New Shepard NS-18 wordt op 12 oktober gelanceerd. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Windsnelheid in Jupiters Grote Rode Vlek neemt toe
1 oktober 2021 - De Hubble ruimtetelescoop heeft ontdekt dat de windsnelheid aan de rand van de beroemde rode vlek groter wordt. De windsnelheid is tussen 2009 en 2020 met wel 8 procent toegenomen. De wolken van de storm draaien tegen de klok in met snelheden van meer dan 640 kilometer per uur. De Rode Vlek is groter dan de aarde zelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME