Nieuwsarchief juni 2021

Eerste ruimtevlucht Starship niet voor augustus
27 juni 2021 - De eerste vlucht van Starship van SpaceX naar de ruimte zal op zijn vroegst in augustus gebeuren. Hoewel SpaceX nog steeds juli als streefdatum aanhoudt.. Lees verder, met FOTO, op de SpaceX pagina.
Eerste testvlucht toeristenballon succes

24 juni 2021 - De Amerikaanse firma Space Perspective heeft haar eerste testvlucht gemaakt met de onbemande Neptune One ballon. Lees verder, met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Computer Hubble telescoop vastgelopen
19 juni 2021 - De computer van de Hubble ruimtetelescoop is vastgelopen. De NASA probeert al een week om hem te herstarten maar nog zonder succes. Lees verder op de Hubblepagina.
Shenzhou-12 met drie astronauten gekoppeld aan Chinees ruimtestation
17 juni 2021 - Het Shenzhou-12 ruimteschip en drie bemanningsleden zijn aangekomen bij het nieuwe Chinese ruimtestation Tiangong-3. Lees verder met VIDEO op de China pagina.
Japan gaat volgende maand pulsdetonatiemotor testen
13 juni 2021 -De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA gaat al volgende maand een pulsdetonatiemotor testen. Dat is een motor die schokgolven gebruikt om stuwkracht te creëren.
Lees verder, met FOTO op de Japan pagina.
NASA plant ruimtetelescoop om asteroïden op ramkoers op te sporen

13 juni 2021 - De NASA heeft de bouw goedgekeurd van een ruimtetelescoop die NEO's, asteroïden die mogelijk op de aarde zouden kunnen botsen, gaat opsporen.
Lees verder, met FOTO op de asteroidenpagina.
En Richard Branson gaat op 4 juli de lucht in
9 juni 2021 - Eigenaar Richard Branson van Virgin Galactic gaat al op 4 juli een suborbitale vlucht maken met zijn ruimtevliegtuig Spaceship Two. Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
Jeff Bezos gaat 20 juli de ruimte in
8 juni 2021 - Blue Origin eigenaar Jeff Bezos kondigde maandag aan dat hij en zijn broer Mark mee zullen vliegen... Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
NASA stuurt twee nieuwe sondes naar Venus
3 juni 2021 - De NASA gaat in 2026 en 2030 ruimtesondes, DAVINCI+ en VERITAS, naar de planeet Venus sturen. Zie detoekomst (lange termijn agenda) voor meer details.
Volgende testvlucht Starship gaat naar de ruimte
1 juni 2021 - Het is vrijwel definitief: De volgende vlucht van een Starship testmodel zal naar de ruimte gaan.  Lees verder, met FOTO, op de SpaceX pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME