Nieuwsarchief augustus 2022

Lancering SLS raket nog een dag later
30 augustus 2022 - De lancering van NASA's SLS raket is nu gepland voor zaterdagavond 20.17 u. Er is een dag extra nodig om een lek in een waterstofleiding van ...
Lees verder op de
maanrace-pagina
Lancering maanraket afgelast door technische problemen
29 augustus 2022 - De eerste testvlucht van NASA's SLS raket is niet van de grond gekomen door problemen in het systeem voor vloeibare waterstof. Die wordt gebruikt om de motoren te koelen voor de lancering. Bij een van de motoren lukt dat niet...
Lees verder op de
maanrace-pagina
Vanmiddag lancering NASA's SLS raket naar de maan. Volg het live hier:
29 augustus 2022 - Vanmiddag om 14.33 u wordt voor het eerst in bijna een halve eeuw een ruimteschip naar de maan gelanceerd. De onbemande Orion vertrekt bovenop de enorme SLS raket voor een rondje om de maan om daarna weer naar de aarde terug te keren. 
Uitgebreid verslag met FOTO op de
Maanrace pagina.
LRO ontdekt warme plek voor maanbasis
16 augustus 2022 - Amerikaanse wetenschappers hebben in de gegevens van NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) holtes ontdekt die geschikt zijn voor een maanbasis.
Lees verder met FOTO op de
Maanrace pagina.
Blue Origin lanceert opnieuw zes toeristen de ruimte in
14 augustus 2022 - Blue Origin heeft op 4 augustus opnieuw zes passagiers een suborbitale ruimtereis laten maken. Onder de klanten waren de eerste Egyptische en Portugese burgers die de grens van de ruimte bereikten.
Lees verder met FOTO op de
ruimtetoerisme pagina.
China wil eigen Starship bouwen
14 augustus 2022 - China wil een eigen versie van Starship van SpaceX bouwen. Het moet een volledig herbruikbare versie van de al in ontwikkeling zijnde LM-9 raket worden. 
Lees verder op de
China pagina.
Nieuwe test motor Starship booster succes
11 augustus - SpaceX heeft op 8 augustus een nieuwe test uitgevoerd met een raptor 2 motor. Deze was gemonteerd onder Booster7 en draaide gedurende een recordtijd...
Lees verder op de
SpaceX pagina.
Rusland lanceert Iraanse satelliet
10 augustus 2022 - Een Russische Soyuz-2.1b raket heeft gisteren een Iraanse aardobservatiesatelliet gelanceerd vanaf de basis Baikonoer in Kazachstan. De Chajjaam satelliet weegt 650 kilo en kan foto's maken met een resolutie van 0,7 m. Iran ontkent beschuldigingen van Amerikaanse veiligheidsdiensten dat het de satelliet door Rusland laat gebruiken voor de oorlog in Oekraïne. 
Lancering nieuwe kleine Indiase raket mislukt
8 augustus 2022 - India's nieuwe Small Satellite Launch Vehicle (SSLV) is er zondag niet in geslaagd om twee satellieten in een baan om de aarde te brengen.
Lees verder met FOTO op de India pagina.
Zuid-Korea lanceert eerste maansonde
5 augustus 2022 - Zuid-Korea heeft voor het eerst een sonde naar een baan om de maan gestuurd. Een Falcon-9 raket van SpaceX lanceerde de Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO), of Danuri in het Koreaans, afgelopen nacht. De Danuri zal op 16 december in een baan om de maan  aankomen waar het een missie van een jaar zal starten. Zuid-Korea wordt hiermee het zevende land dat een sonde naar de maan stuurt.

Tekening van Danuri.
Foto:Wikimedia
Foto:Wikimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2023 Bureau de Toekomst HOME