Nieuwsarchief april 2021

China lanceert eerste module nieuw ruimtestation 
30 april 2021 - China heeft gisteren de Tianhe module, de centrale module van het nieuwe Tiangong-3 ruimtestation, gelanceerd.  Lees verder, met FOTO  en VIDEO op de China-pagina.
Crew-2 missie aangekomen in ISS
24 april 2021 - De vier astronauten van de Crew-2 missie zijn aan boord van het ruimtestation aangekomen.  Lees verder op de ISS-pagina
Falcon-9 lanceert vier astronauten naar ISS
23 april 2021 - Een Falcon-9 raket van SpaceX heeft vandaag de Crew-Dragon capsule naar het ISS gelanceerd.  Lees verder met FOTO op de ISS-pagina
Perseverance
maakt eerste zuurstof uit Marslucht
21 april 2021 - Het MOXIE- instrument van de Perseverance heeft voor het eerst CO2 uit de Marsatmosfeer ontleed in zuurstof en ... Lees verder, met FOTO  op de Perseverance pagina.
Ingenuity helicopter maakt eerste vlucht
19 april 2021 - De mini-helicopter Ingenuity heeft vandaag als eerste toestel in de geschiedenis een vlucht op een andere planeet gemaakt. Lees verder, met FOTO  op de Perseverance pagina.
Sensatie: NASA kiest Starship voor bemande maanlanding
17 april 2021 -  De NASA heeft tot ieders verrassing SpaceX de opdracht verleend om astronauten op de maan te laten landen. Lees verder met FOTO op de SpaceX pagina.
Nieuwe astronauten aangekomen bij ISS
10 april 2021 - De astronauten Oleg Novitskiy, Pjotr Dubrov en Mark Vande Hei zijn gisteren met de Sojoez MS-18 aangekomen bij het ruimtestation. Lees verder met VIDEO op de ISS-pagina.
Astero´de -sonde klaar voor terugreis

9 april 2021 - De OSIRIS-REx sonde van de NASA is op 7 april voor het laatst over de astero´de Bennu gevlogen en drijft er nu langzaam van weg. Lees verder op de asteroidenpagina.
Musk: methaanlek oorzaak explosie Starship
7 april 2021 -  De explosie van Starship SN11 is veroorzaakt door een methaanlek. Lees verder op de SpaceX pagina.
Perseverance
vindt vreemd groen rotsblok op Mars
4 april 2021 - De Marsrobot Perseverance heeft een groen rotsblokje ontdekt dat wetenschappers voor een raadsel stelt. Lees verder, met FOTO  op de Perseverance pagina.
Ontwerp Starship interieur voor 100 passagiers
2 april 2021 - De website Humanmars.net heeft een concept-ontwerp gepubliceerd hoe een Starship honderd passagiers kan vervoeren. FOTO op de SpaceX pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ę 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME