Nieuwsarchief oktober 2008

Hubble doet het een beetje - reparatie op de lange baan
Washington, 30 oktober - De voor februari geplande reparatievlucht van de Hubble is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De voorbereidingen voor het vervangen van een deel van de computer blijken ingewikkelder dan gedacht. Intussen werken twee van de vier camerás weer.
Paris Hilton is bang
Amsterdam, 25 oktober - Paris Hilton heeft onthuld dat ze passagier is op de eerste toeristenvlucht van Virgin Galactic in 2009. Maar ze twijfelt nu want ze is bang dat ze niet terugkomt. "Met dat lichtjaren gedoe, wat gebeurt er als ik 10.000 jaar later terugkom en iedreeen dood is?" vraagt ze zich af.
Hubble moet zaterdag weer werken
Washington, 23 oktober - De twee problemen met de Hubble-telescoop zijn opgelost, liet de NASA vandaag weten. Zaterdag zullen de systemen opnieuw worden gestart en dan moet de ...
>>Lees verder

India lanceert maansonde
Bangalore, 22 oktober - De Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO heeft vandaag haar eerste maansonde gelanceerd. De Chandrayaan-1 moet over twee weken in een baan om de maan komen.
>>Lees verder/FOTO'S

Toch weer problemen met de Hubble
Washington, 18 oktober - Het herstarten van de waarnemingsinstrumenten van de Hubble-telescoop is mislukt. Twee storingen traden op tijdens het resetten, en het is nog niet bekend hoe lang het oplossen van deze problemen gaat duren.
Storing Hubble telescoop opgelost
Washington, 16 oktober - NASA technici zijn erin geslaagd om alle computersystemen van de Hubble om te schakelen naar de backup hardware. Hierdoor moet vrijdagochtend de Hubble weer volledig operationeel zijn. 
Sojoez gekoppeld aan ISS - WC weer kapot
Washington, 14 oktober - De Sojoez TMA-13 is vanochtend gekoppeld aan het ruimtestation. Sinds zaterdag is de WC in het Russische deel van het ISS stuk, wardoor de astronauten van het toilet in de Sojoez gebruik moeten maken.
Nieuwe bemanning onderweg naar ruimtestation
Bajkonoer, 12 oktober - Vanochtend is de Sojoez TMA-13  opgestegen met aan boord de Amerikaan Michael Fincke, de Rus Yury Lonchakov en de Amerikaanse ruimtetoerist Richard Garriott. De Sojoez zal op 23 oktober weer op aarde landen.
>>Lees verder/FOTO's

Messenger fotografeert onverkend deel Mercurius
Pasadena, 7 oktober - De Messenger sonde heeft tijdens zijn tweede scheervlucht langs Mercurius spectaculaire foto's van het nog ongeziene deel van de planeet overgeseind.
>>Lees verder/grote FOTO

Hubble reparatie pas in 2009- Atlantis terug naar VAB
Washington, 3 oktober - Door een storing in de Hubble telescoop is de onderhoudsmissie uitgesteld tot begin 2009. Afgelopen weekend was er een probleem met de opslag en verzending van data. De shuttle Atlantis zal op 20 oktober teruggaan naar de hangar (VAB).
>>Lees verder zie ook de bijgewerkte shuttle pagina


 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst

Web Analytics