Nieuwsarchief november 2021

Rusland lanceert koppelstuk naar ISS
24 november 2021 - Rusland heeft vandaag de Pritsjal koppelingsmodule gelanceerd samen met een Progress ruimtevrachtschip. Lees verder met FOTO op de ISS-pagina

NASA lanceert DART: sonde die op een astero´de gaat botsen

24 november 2021 - De NASA  heeft de DART (Double Asteroid Redirection Test)- sonde gelanceerd naar de binaire astero´de Didymos. De sonde moet op het henellichaam botsen om zo de baan ervan te veranderen. Lees verder met FOTO op de astero´den pagina.
Geen Starship lancering dit jaar - twaalf vluchten in 2022
18 november 2021 - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft bekendgemaakt dat de vergunning voor de lancering van Starship naar de ruimte niet voor 31 december klaar kan zijn. Lees verder op de SpaceX pagina. 
Bemanning ISS schuilt voor Russisch ruimtepuin
15 november 2021 - De astronauten van het ISS moesten schuilen in hun terugkeercapsules omdat het station in de buurt van brokstukken vloog. Lees verder op de ISS-pagina
Starship Ship 20 test zes motoren tegelijk
14 november 2021 - SpaceX heeft afgelopen vrijdag met succes alle zes motoren van Ship 20 getest. Voor het eerst werden ook de drie vacuŘm motoren, getest. Lees verder met VIDEO op de SpaceX pagina. 
Zuid-Korea ontwikkelt herbruikbare raket
12 november 2021 - Zuid-Korea heeft tot ieders verrassing aangekondigd vanaf volgend jaar een zware herbruikbare raket te gaan ontwikkelen. Deze is nodig om in 2030 een robotmaanlander te lanceren en in 2035 het Korea Positioning System, een eigen GPS, te bouwen.
NASA: Bemande maanlanding in 2024 niet haalbaar
10 november 2021 - NASA directeur Nelson heeft het onvermijdelijke aangekondigd: het doel om in 2024 weer Amerikanen op de maan te laten landen is onhaalbaar. Dit wordt op zijn vroegst een jaar later. De vertraging heeft meerdere oorzaken. Lees verder op de maanrace pagina.
Sojoez ontregelt stand ISS - opnieuw

7 november 2021 - Een verkeerde ontbranding van de motoren van het Russische Sojoez MS-18 ruimteschip heeft het ruimtestation uit zijn normale positie gebracht. Lees verder op de ISS-pagina
Luiers aan! Toilet Dragon lekt
2 november 2021 - De astronauten van  de Inspiration4 ruimtevlucht bleken toch niet zo'n geweldige ervaring te hebben gehad als eerder gemeld. De afvoerleiding van het toilet van de Crew Dragon ging kapot... Lees verder met FOTO op de SpaceX pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ę 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME