Nieuwsarchief juni 2022

Nieuw Hubble e-book over exoplaneten
30 juni 2022 - De NASA heeft een gratis e-book gepubliceerd over exoplaneten.
Downlaod het op de
exoplaneten pagina.
Tanktest
maanraket bijna gelukt
23 juni 2022 - De tanktest die NASA afgelopen maandag heeft uitgevoerd, is gestopt op 29 seconden voor het einde van de countdown. Er was een lek ontdekt in een waterstofleiding ...
Lees verder op de
maanrace-pagina
Musk: Starship volgende maand klaar voor lancering - vergunning in zicht

16 juni 2022 - Elon Musk heeft laten weten dat Starship en Booster volgende maand vliegklaar zullen zijn. Of dat ook gaat gebeuren hangt nog steeds af van de FAA. Die heeft echter...
Lees verder op de
SpaceX pagina
NASA directeur: Er zal een ESA astronaut op de maan lopen
16 juni 2022 - NASA directeur Bill Nelson heeft gisteren op de ESA-raad in Noordwijk aangekondigd dat er ook een Europese astronaut op de maan zal landen. De twee ruimtevaartorganisaties zullen ook gezamenlijke tests uitvoeren om een satellietnavigatienetwerk op de maan te creŽren, "net zoals we vandaag op aarde navigeren met Galileo en GPS", liet de ESA verder weten.
Lancering Ariane 6 weer uitgesteld, nu in 2023
13 juni 2022 - ESA Directeur Josef Aschbacher heeft vandaag meegedeeld dat de eerste vlucht van een Ariane-6 raket pas in 2023 zal zijn. Wanneer precies wilde hij niet zeggen: "een moment in 2023" was alles wat hij in een gesprek met de BBC kwijt wilde. Ook gaf hij geen reden voor het uitstel dat hiermee is opgelopen tot drie jaar. 
Astronauten Shenzhou-14 koppelen met ruimtestation
5 juni 2022 - Drie Chinese astronauten zijn vandaag na een vlucht van zeven uur aangekomen in het ruimtestation Tiangong-3. Commandant Chen Dong werd vergezeld door Liu Yang (China's eerste vrouw in de ruimte) en... Lees verder, met FOTO op de China pagina.
Blue Origin lanceert vijfde groep ruimtetoeristen
5 juni 2022 - Blue Origin heeft gisteren voor de vijfde keer haar New Shepard capsule een suborbitale vlucht laten maken. Voor het eerst ging een passagier voor de tweede keer mee: Evan Dick. Opmerkelijk was ook...Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2023 Bureau de Toekomst HOME