Nieuwsarchief september 2021

Virgin Galactic mag weer vliegen
30 september 2021 - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft Virgin Galactic toestemming gegeven om weer te vliegen met SpaceshipTwo. Voorwaarde is... Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
SpaceX mikt op november voor ruimtevlucht Starship
29 september 2021 - SpaceX hoopt in november klaar te zijn voor de  eerste testvlucht naar de ruimte van Starship. "Ship 20", de nieuwe naam van Starship SN20 zal binnenkort... Lees verder op de SpaceX pagina.
Star Trek Captain Kirk op volgende vlucht Blue Origin

25 september 2021 - William Shatner, alias Captain Kirk uit de tv-serie Star Trek, is lid van de volgende bemanning van de  New Shepard raket van Blue Origin. Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.
Inspiration 4 astronauten veilig geland
19 september 2021 - De vier ruimtetoeristen van de Inspiration4 missie  zijn afgelopen nacht veilig geland voor de kust van Florida. Hun vlucht duurde bijna drie dagen. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Inspiration 4 astronauten zijn in de ruimte
16 september 2021 - afgelopen nacht zijn de vier ruimtetoeristen van de Inspiration4 missie in een baan om de aarde aangekomen. Zij vertrokken precies op tijd van Cape Canaveral en na 14 minuten werd het Dragon ruimteschip losgekoppeld van de raket. Lees verder met FOTO op de ruimtetoerisme pagina.
Vannacht Live op Spacenews.nl: Lancering Inspiration 4 ruimtetoeristen
15 september 2021 - Vannacht vanaf 0200u wordt de lancering verwacht van de vier ruimtetoeristen van de Inspiration4 missie naar een baan om de aarde. Zij zullen drie dagen in een hoge baan om de aarde vliegen in een aangepaste versie van een Crew Dragon ruimteschip van SpaceX. 
Lees verder op de
ruimtetoerisme pagina.
Zwart gat veroorzaakt supernova explosie
6 september 2021 - Astronomen hebben ontdekt dat een zwart gat of neutronenster de kern van een metgezel is binnengedrongen en hierdoor een supernova explosie heeft veroorzaakt. Dit hebben ze afgeleid uit waarnemingen van de VLA radiotelescoop en de Keck telescoop in Hawaii.
Marswagen
Perseverance boort eerste rotsmonster
5 september 2021 - De Mars rover Perseverance is er voor het eerst in geslaagd om een monster te verzamelen uit een rots op Mars. Bij een eerdere poging lukte het boren wel... Lees verder, met FOTO op de Perseverance pagina.
SpaceShipTwo aan de grond na probleem laatste vlucht
3 september 2021  - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft Virgin Galactic een vliegverbod opgelegd voor Spaceship Two. De laatste vlucht, met Richard Branson aan boord, bleek toch niet goed te zijn verlopen.  Lees verder op de ruimtetoerisme pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005-2021 Bureau de Toekomst HOME