Nieuwsarchief september 2020

NASA stuurt een helicopter naar Titan
27 september 2020 - De NASA gaat in 2027 een helicopter op de Saturnusmaan Titan laten landen. Deze Dragonfly (libel) gaat op zoek naar de bouwstenen van het leven. Lees verder/FOTO
Reality show stuurt deelnemer naar ruimtestation ISS
18 september 2020 - Space Hero, een Amerikaans tv-bedrijf, zegt een stoel op een SpaceX Dragon missie naar het ISS in 2023 te hebben geboekt. Ze willen een reality tv-serie maken en deelnemers van over de hele wereld laten strijden om een ticket naar de ruimte. De winnaar blijft dan tien dagen in het ISS.
China lanceert voor het eerst satellieten vanaf een schip
16 september 2020 - China heeft dinsdag negen satellieten gelanceerd vanaf een schip in de Gele Zee. De LM-11 raket bracht satellieten die foto's en video's van de aarde maken in de ruimte.
 
(foto CNSA)
SpaceX versnelt ontwikkeling Starship marsraket
14 september 2020 - SpaceX wil al voor eind oktober een testvlucht naar 20 km hoogte uitvoeren. Dit zal gebeuren met het nieuwe SN8 prototype die zal worden uitgerust met drie motoren. De bouw van deze raket moet al over enkele dagen klaar zijn. 
Is er leven op Venus ontdekt?
14 september 2020 - Astronomen hebben fosfine (PH3) in de wolken van Venus ontdekt. Dat is zeer bijzonder want dit molecuul kan op Venus alleen door bacteriŽn gemaakt zijn. De ontdekking is gedaan met  de James Clerk Maxwell Telescope op HawaÔ, een submillimeter radiotelescoop. 
Lees verder/FOTO

Modernisering Sea Launch platform begint over twee maanden
13 september 2020 - De reconstructie en modernisering van het Sea Launch platform zal in november starten, aldus Roscosmos Directeur Rogozin. Het platform is al zes jaar buiten gebruik en moet in 2023/2024 weer klaar zijn.

het Sea Launch platform in de haven (foto TASS)
NASA wil maanbodemmonsters kopen van bedrijven
10 september 2020 - De NASA heeft aangekondigd dat het maangrond wil van bedrijven die deze op de maan verzamelen. Het bijzondere is dat die monsters op de maan kunnen blijven! Hiermee wil de NASA proberen om het recht op bezit van buitenaardse hulpbronnen vast te stellen.
Duitsland wil een ruimtehaven in de Noordzee
8 september 2020 - Duitsland wil een mobiel lanceerplatform om in de Noordzee kleine raketten te lanceren. Er zijn drie fabrikanten van kleine raketten in Duitsland die in 2021/22 op de markt zullen komen. Deze raketten zijn bedoeld voor het lanceren van satellieten in polaire banen.
Virgin Galactic plant testvlucht SpaceShipTwo op 22 oktober

7 september 2020 - Virgin Galactic plant een nieuwe testvlucht van haar ruimteschip SpaceShipTwo op 22 oktober. Dat blijkt uit een vergunningaanvraag van het bedrijf. 
Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst