Nieuwsarchief juni 2007

Tweede opblaasbaar ruimtestation gelanceerd
Las Vegas, 28 juni - De Genesis-II module is vanmiddag met succes gelanceerd door een Russische Dnjepr raket. De Genesis is een kleinere testversie van een toekomstig opblaasbaar ruimtestation.
Lees verder/FOTO
Atlantis geland in CaliforniŽ
Washington, 22 juni - De space shuttle is vanavond om 21.49u geland op Edwards Air Force Base in CaliforniŽ. Vanwege aanhoudende regen op de cape moest Atlantis uitwijken naar Edwards.
>Lees verder/FOTO
Shuttle landing nu vrijdag
Washington, 21 juni - De Atlantis blijft een dag langer in de ruimte. Door regen op de Cape is de landing uitgesteld tot vrijdagavond. Blijft het weer slecht dan kan de shuttle tot uiterlijk zondag in de ruimte blijven.
Shuttle onderweg naar de aarde
Washington, 20 juni - De Atlantis is losgekoppeld van het ISS en is onderweg naar de aarde. De landing is gepland donderdag om 19.54. Als er problemen zijn is de volgende kans om 21.29 u.
Lancering TerraSAR-X succes
Moskou, 16 juni - Gisteren is de Duitse radarsatelliet TerraSAR-X met succes gelanceerd door een Russische Dnjepr raket.
>Lees verder/FOTO
Computerstoring ISS verholpen
Washington, 16 juni - De computerstoring aan boord van het international ruimtestation is opgelost. Vier van de zes computers werken weer, de overige twee gaan met de shuttle terug naar de aarde om vervangen te worden.
>Lees verder/FOTO

Reparatie hitteschild shuttle geslaagd
Washington, 15 juni - Astronaut Danny Olivas heeft zojuist de reparatie van een isolatiedeken op de linker baancorrectiemotor van de Atlantis voltooid. Een hoekje van de deken was tijdens de lancering losgeraakt.
>Lees verder/FOTO
Zonnepanelen oorzaak Computerstoring ISS?
Washington, 14 juni - De missie van de shuttle Atlantis moet misschien korter of juist langer worden. Alle Russische besturingscomputers zijn uitgevallen nadat de nieuwe zonnepanelen zijn gemonteerd. Of dit de oorzaak daarvan is, is niet zeker. 
Vannacht lancering TerraSAR-X
 
Moskou, 14 juni - Vannacht om 4.14 u lanceert Roskosmos de Duitse Radarsatelliet TerraSAR-X. Deze gaat radarbeelden met een resolutie van een meter maken. 
>Lees verder/FOTO
Astronauten gaan hitteschild shuttle repareren
Washington, 12 juni - De Atlantis blijft twee dagen langer in de ruimte om de schade aan het hitteschild van de shuttle te repareren. Eerder vandaag hebben de astronauten de nieuwe zonnepanelen uitgevouwen. 
>Lees verder/FOTO
Shuttle gekoppeld aan ruimtestation 
Washington, 10 juni - De space shuttle Atlantis is vanavond gekoppeld aan het ruimtestation ISS.
NASA: schade hitteschild shuttle "geen probleem"
Washington,10 juni - De NASA vind de schade aan het hitteschild geen probleem. Bij de inspectie door de bemanning van de Atlantis bleek een isolatiedeken linksachteraan de shuttle dubbel te zitten waardoor er een gat van 10 cm is ontstaan.
>Lees verder/FOTO

Atlantis onderweg naar ISS
Washington, 9 juni - De space shuttle Atlantis is  vannacht volgens schema om 1.38 uur gelanceerd. Zondagavond om 21.33 uur zal de shuttle aan het ISS koppelen. De bemanning van de Atlantis gaat nieuwe zonnepanelen aan het station monteren.
Ontploffingsgevaar dreigt voor shuttle
Cape Canaveral, 6 juni - Er bestaat gevaar dat een van de tanks met inert gas aan boord van de shuttle kan ontploffen. Dit blijkt uit een veiligheidsmemo dat aan het personeel op de Cape is verstuurd.
>Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME

Web Analytics