Ruimtehotels

Bigelow lanceert Genesis-II
28 juni 2007 - De Genesis-II module is vanmiddag met succes gelanceerd door een Russische Dnjepr raket. De Genesis-II is een kleinere testversie van een toekomstig opblaasbaar ruimtestation, en is een even grote maar verbeterde versie van de Genesis-I. De nieuwe module wordt door meerdere gasflessen opgeblazen en bevat meer en betere apparatuur die onder andere heet leefklimaat in de module gaat meten.

Afbeelding rechts: De Genesis-II in vergelijking met zijn opvolgers. De Sundancer en BA330 zijn bewoonbaar.

foto van binnenkant Genesis station
28 juli 2006 - Bigelow Aerospace heeft foto's gepubliceerd van het inwendige van de Genesis-I opblaasbare ruimtemodule. Zie foto rechts. Dit najaar wil Bigelow al een tweede schaalmodel lanceren. Deze zal behalve foto's van betalende klanten ook insecten aan boord hebben.
Bigelow lanceert opblaasbaar ruimtemodule
12 juli 2006 - Bigelow Aerospace heeft een eerste schaalmodel van een opblaasbare module voor een ruimtehotel gelanceerd. Een Russische Dnjepr raket bracht de Genesis-I in een baan om de aarde vanaf de ISC Kosmotras raketbasis. De Genesis-I is een model op één derde grootte van de definitieve module die Nautilus heet. (zie het artikel over ruimtetoerisme)

Tekening van de Genesis-I
© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME