Nieuwsarchief april 2008

Koreaanse astronaute in ziekenhuis
Seoul, 29 april - De Koreaanse astronaute Yi So-yeon die omlangs met de Sojoez TMA-11 is geland, is voor onderzoek in een ziekenhuis opgenomen. Ze heeft sinds de harde landing pijn in haar rug.
Astronauten aan de dood ontsnapt
Moskou, 23 april - De bemanning van de Sojoez TMA-11  is bij de landing aan de dood ontsnapt. Dat heeft een anonieme Russische ruimtevaartmedewerker tegen het persbureau Interfax gezegd. De capsule zou...
>>Lees verder
Sojoez schiet door bij landing
Moskou,19 april - De Sojoez TMA-11  is bij de landing ruim 400 km buiten het landingsgebied terechtgekomen. De ISS-bemanningsleden moesten daardoor drie kwartier langer dan normaal wachten op de hulpverleners. De astronauten zijn ongedeerd geland. De oorzaak van de fout is nog niet bekend. 
Wegens succes geprolongeerd: Cassini
Washington, 15 april - De NASA heeft besloten de missie van de Saturnus-sonde Cassini met twee jaar te verlengen. Cassini is een groot succes en heeft al vele spectaculaire ontdekkingen gedaan. Normaal zou de missie in juni eindigen.
Bouw Russisch deel ISS vijf jaar vertraagd
Moskou,11 april - De bouw van een Russische module voor het ruimtestation loopt vijf jaar vertraging op. De oorzaak is een gebrek aan geld. Dat meldde directeur Lopota van de rakettenfabriek Energia gisteren.
>Lees verder

Sojoez koppelt aan ruimtestation
Washington, 11 april - De Sojoez TMA-12 is vanmiddag aan het ISS gekoppeld. De astronauten Volkov en Kononenko worden de nieuwe vaste bemanning van het ruimtestation. De Koreaanse Yi So-yeon blijft zal met de oude ISS bemanning op 19 april naar de aarde terugkeren.
Astronomen ontdekken kleinste exoplaneet ooit
Amsterdam, 9 april - Spaanse astronomen hebben een planeet ontdekt die slechts anderhaalf maal zo groot is als de aarde. De planeet met de naam GJ 436c draait rond een rode dwergster op dertig lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Leeuw.
>Lees verder

Eerste Koreaanse astronaut
klaar voor lancering
Moskou, 7 april - De bemanning van de Sojoez TMA-12 is klaar voor de lancering naar het ruimtestation ISS. Onder hen bevindt zich de eerste Koreaanse astronaut: Yi So-yeon . De Sojoez wordt morgen om 13.16 u gelanceerd.
>Lees verder/FOTO/video
Russische shuttle even in Nederland
Rotterdam, 3 april - Het Russische ruimteveer Buran was gisteren even te zien in de haven van Rotterdam. Het veer is op doorreis naar Duitsland waar het in een techniekmuseum tentoongesteld zal worden.
>Lees verder/FOTO
Jules Verne gekoppeld aan ruimtestation
Noordwijk, 3 april - De ATV Jule Verne is vanmiddag met succes automatisch gekoppeld aan het ISS. De koppeling was om 16.45 u, slechts 5 minuten later dan gepland. De vertraging werd veroorzaakt doordat er meer tijd nodig was om alle telemetrie gegevens te bestuderen. De afgelopen weken heeft De Jules Verne met succes allerlei noodprocedures getest. 
ATV klaar voor koppeling met ISS
Parijs, 1 april - Het Europese ruimtevrachtschip (ATV) Jules Verne nadert het ruimtestation. Donderdagmiddag is de koppeling live te volgen op NASA TV (www.nasa.gov)
>Lees verder/FOTO
 

 

 

 

2005-2021 Bureau de Toekomst

Web Analytics