NASA

Originele TV-beelden Apollo-11 teruggevonden
28 juni 2009 - Hoge kwaliteits TV-beelden van de eerste bemande maanlading zouden in Australië zijn ontdekt. De banden zijn vlak na de opname zoekgeraakt. Dit meldt de Engelse krant Daily Express. De NASA zou de scherpe beelden over enkele weken vrijgeven, ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van Apollo-11. De beelden zijn opgenomen door het grondstation in Australië. De NASA wil niet zeggen wat er precies is teruggevonden.

Extra shuttlevlucht plus 2,4 miljard voor NASA
Washington, 26 februari 2009 - President Obama heeft in de begroting voor 2009 2,4 miljard dollar meer voor NASA uitgetrokken dan in 2008. Ook komt er, onder voorwaarden, een extra shuttlevlucht in 2010. Deze moet 'veilig en betaalbaar' zijn. De 2,5 miljard is inclusief één miljard die vorig jaar al was toegewezen door een speciale wet. 
Obama verandert weinig aan de bestaande plannen om terug naar de maan te gaan. Ondertussen is er nog steeds geen nieuwe directeur benoemd. Bij het aantreden van Obama op 20 januari heeft Griffin zoals gebruikelijk ontslag genomen, maar wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

 

NASA directeur rekent op ontslag
Washington, 13 november 2008 - NASA directeur Michael Griffin verwacht dat hij zal vertrekken als Obama president wordt. "Ik wil graag blijven, maar als het beleid sterk verandert, doe het dan maar met iemand anders", liet hij vandaag tijdens een bijeenkomst op Kennedy space center weten.
NASA ontsluit beeldarchief met nieuwe site
Washington, 29 juli - De NASA heeft een enorme hoeveelheid historische foto's en films online gezet. Hiervoor heeft het ruimtevaartbureau een aparte website opgezet:
www.nasaimages.org
NASA koopt geen Japanse ruimtevrachtschepen
Washington, 22 juli - De NASA ontkent dat het plannen heeft om enkele exemplaren van de Japanse HTV te kopen. Volgens sommige media zou de NASA dat willen om het gat tussen de pensionering van de shuttle en de eerste lancering van de Ares-raket op te vullen. De HTV is vergelijkbaar met de Europese ATV en kan alleen vracht naar het ISS vervoeren.
Congres wil extra shuttlevlucht 
Washington, 21 juni - Het Amerikaanse Congres heeft een wet aangenomen die de NASA 2,5 miljard extra geeft voor een extra shuttlevlucht. Deze moet een kostbaar onderzoeksinstrument lanceren. Verwacht wordt dat de senaat binnenkort de wet ook zal goedkeuren.
© 2005-2021 Bureau de Toekomst HOME