Nieuwsarchief augustus 2020

Toyota en JAXA bouwen maanauto
29 augustus 2020 - Toyota en de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA gaan een  bemande maanauto bouwen. Deze 'Lunar Cruiser' wordt aangedreven door een brandstofcel. Verwacht wordt dat hij in de tweede helft van dit decennium gelanceerd zal worden.

Skyrora lanceert eerste testraket in IJsland
14 augustus 2020 - De Britse firma Skyrora heeft haar eerste testlancering uitgevoerd met een kleine raket. De Skylark Micro is een vier meter hoge raket bedoeld om goedkoop systemen te testen voor de toekomstige Skylark L suborbitale raket. Deze moet in het voorjaar van 2021 vanuit Schotland gelanceerd worden.

Benzeen concentratie in ISS is weer normaal
14 augustus 2020 - Een nieuwe gasanalysator in het ruimtestation heeft aangetoond dat de bezeenconcentratie weer normaal is. Deze was enige tijd verhoogd (zie bericht 25 juni). De bron van het benzeen is nog niet gevonden. Om de concentratie te verminderen heeft de bemanning koolstoffilters geļnstalleerd.
Starship SN5 maakt succesvolle eerste vlucht 
5 augustus 2020SpaceX heeft vannacht (Nederlandse tijd) een geslaagde proefvlucht naar 150 meter hoogte gemaakt met Starship prototype SN5. Lees verder/FOTO/VIDEO
Crew Dragon met Bob en Doug veilig geland in Golf van Mexico
2 augustus 2020 - De Crew Dragon 'Endeavour' met astronauten Douglas Hurley en Robert Behnken is om 20.48 u vandaag veilig in de Golf van Mexico geland. Meer foto's

Mega-meteoriet lag dertig jaar in achtertuin
1 augustus 2020 - Een inwoner van het Duitse stadje Blaubeuren blijkt al sinds 1989 een meteoriet van dertig kilo (!) in zijn achtertuin te hebben liggen. Het is met afstand de grootste steenmeteoriet die ooit in Duitsland is gevonden en is nu te zien in het Planetarium in Laupheim.

(foto: DLR)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst

Web Analytics