Nieuwsarchief april 2009

Maanbasis op losse schroeven
Washington, 30 april - De NASA bouwt misschien geen permanente maanbasis. Dat zei waarnemend directeur Chris Scolese woensdag tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse congres. Hij zinspeelde erop dat de NASA een bemande missie naar Mars of een asteroÔde belangrijker vindt.
Shuttle vliegt misschien een jaar langer
Washington, 29 april - Het Amerikaanse Congres stemt deze week over een voorstel om 2,5 miljard dollar ter besschikking te stellen aan de NASA zodat de shuttle ook nog in 2011 kan blijven vliegen.
Dubbele doorbraak zoek
tocht exoplaneten
Garching(Duitsland), 21 april - ESO astronomen hebben een planeet ontdekt die maar twee aardmassa's weegt; de lichtste ooit. Rond dezelfde ster is een planeet gevonden waar de temperatuur geschikt is voor vloeibaar water.
>>Lees verder

Symposium commerciŽle ruimtevaart in Delft
Delft, 19 april - Dinsdag a.s. organiseert studievereniging Leonardo da Vinci een symposium over commerciŽle ruimtevaart. Meer info
Energia gaat opvolger Sojoez bouwen
Moskou, 7 april - De Russische firma Energia heeft het contract gewonnen voor de bouw van de opvolger van de Sojoez. Dit maakte de ruimtevaartorganisatie Roscosmos gisteren bekend. Het nieuwe schip moet zes personen kunnen vervoeren en ook ...
>>Lees verder

Nemo organiseert gratis sterrenkunde-weekend
Amsterdam, 2 april - Dit weekend, 4 en 5 april, staat wetenschapsmuseum Nemo in het teken van de sterrenkunde, en is gratis te bezoeken. Dit ter gelegenheid van het jaar van de sterrenkunde.
Klik hier voor het programma. Zie ook: jaar v/d astronomie.
 

© 2005-2021 Bureau de Toekomst

Web Analytics